به گزارش خبرحرفه ای دکتر شاکری معاون وزیر نفت در امور فناوری در این همایش با ارائه گزارشی درباره توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان گفت: تعداد شرکتهای دانش بنیان طی سالهای اخیر از ۱۵۵ به ۶۷۴ شرکت رسیده یعنی بیش از سه برابر شده است.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی بیشترین بهره برداری را از صنایع دانش بنیان داشته است ، گفت: تولید برخی از اقلام با دانش بومی و فناوری داخلی بیش از ده برابر برای کشور ارزش آفرینی داشته است.
به گفته وی هم اکنون پنج هزارمیلیارد تومان ال سی ریالی یا اعتبار اسنادی و اعتبار برای توسعه شرکتهای دانش بنیان در داخل کشور اختصاص داده شده است.
مهندس حسن عباسزاده، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی نیز در این همایش با اشاره به صادرات ۱۵ میلیارد دلاری صنایع پتروشیمی کشور ، گفت: در ازای این صادرات ۲ میلیارد دلار محصولات را نیز وارد میکنیم که غالباً به دلیل نبود دانش فنی در داخل است.
وی ۷۰۰ میلیون دلار از این رقم را نیز متعلق به شرکت هلدینگ خلیج فارس ذکر کرد و گفت: این رقم یعنی شرکت هلدینگ خلیج فارس باید برای ساخت داخل و کسب دانش فنی بومی برای این ۷۰۰ میلیون دلار محصولات وارداتی تلاش کند.
رییس مرکز نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز با اشاره به فعالیت بیش از ده هزار شرکت دانش بنیان در داخل کشور ، گفت: بیش از سی درصد این شرکتها محصولات های تک تولید میکنند که قابل رقابت در دنیاست.
وی با اشاره به آمار یک درصد تولید ناخالص داخلی از محل شرکتهای دانش بنیان ، گفت: خوشبختانه این آمار از طریق قانون جهش تولید دانش بنیان و مشوقهای مالیاتی داخل آن با توسعه خوبی همراه بوده است.
وی در خصوص مزیتهای قانون جهش دانش بنیان نیز گفت: بر اساس این قانون تحت شرایطی شرکتهای دانش بنیان میتوانند از سی تا صد درصد از اعتبار مالیاتی استفاده کنند.
دکتر میرزایی معاون اقتصادی هلدینگ خلیج فارس نیز در این مراسم با اشاره به تلاش این هلدینگ برای کاهش رقم دو میلیارد دلار محصولات وارداتی حوزه صنعت نفت ، گفت : برای تحقق این امر هلدینگ خلیج فارس باید بزرگترین مرکز تحقیق و توسعه را داشته باشد.
وی حضور در زنجیره ارزش جهانی و توسعه این حضور با طراحی و ترسیم مدلهای کالایی را بسیار مهم دانست درحالی که الان سهم بایسته ای در این بخش نداریم.