به گزارش خبر حرفه ای از ایرنا، در این دیدار که کاظم جلالی سفیر کشورمان در مسکو و الکسی ددوف سفیر روسیه در تهران و جمعی از معاونان و اعضای ارشد کمیسیون مشترک اقتصادی دوکشور حضور داشتند، وزیر نفت و معاون نخستوزیر روسیه راههای اجرایی شدن معاهده جامع بلندمدت راهبردی، طرحهای مشترک ، بویژه در حوزه انرژی ، حمل و نقل و تجارت را بررسی کردند.
وزیر نفت در این دیدار با اشاره به امضای معاهده جامع راهبردی میان رؤسای جمهور ایران و روسیه و روند تصویب آن در دو کشور افزود: این معاهده آغازی برای حرکت بهسمت تعاملات سازنده است.
پاکنژاد تصریح کرد: این توافق به همکاریهای اقتصادی دو کشور اهمیت دوچندانی داده است.
وزیر نفت گفت: باور من این است که ظرفیتهای بسیار گستردهای برای تعامل در حوزههای مختلف بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه وجود دارد که تاکنون تنها بخش کوچکی از آن فعال شده است.
رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه یادآور شد: معاهده جامع راهبردی میان دو کشور اکنون به تصویب هر دو مجلس روسیه رسیده و در جمهوری اسلامی ایران نیز در فرآیند تصویب مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
پاکنژاد با تأکید بر اهمیت هجدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در مسکو در گشودن مسیرهای جدید همکاری تأکید کرد و گفت: این اجلاس فرصتی است برای برطرف کردن برخی چالشها و انجام اصلاحات ساختاری در روند تعاملات دو کشور، تا این روابط به سطحی ارتقا یابد که مورد علاقه دو طرف باشد.
رشد 13 درصدی مبادلات تجاری ایران و روسیه
معاون نخستوزیر فدراسیون روسیه نیز در بخش آغازین این دیدار با اشاره به سفر اخیر رئیسجمهوری اسلامی ایران به مسکو تصریح کرد: ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با 28 دیماه 1403 رویدادی تاریخی در سفر آقای مسعود پزشکیان به روسیه رقم خورد و آن، امضای توافق جامع راهبردی بین دو کشور بود که چشمانداز روشنی برای توسعه همکاریها ترسیم میکند.
نواک با اشاره به روند رو به رشد تبادلات اقتصادی ایران و روسیه، از پروژههای زیرساختی دوجانبه در حوزه انرژی و حملونقل بهعنوان محورهای مهم همکاری یاد کرد.
معاون نخست وزیر روسیه با اشاره به روند مثبت تبادلات تجاری بیان کرد: شاخصهای مبادلات کالایی بین دو کشور رشد بسیار خوبی داشته است، بهطوری که در سال ۲۰۲۴ میلادی، حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه حدود ۱۳ درصد افزایش یافته است
وی ادامه داد: این موضوع نشاندهنده ظرفیت بالای تجارت میان دو کشور است و تلاش داریم این روند رشد را بیش ازپیش تقویت کنیم.